Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı Bayrampaşa’da yaşatılacak.

Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki Gaziosmanpaşa Caddesi’nin hem Kartaltepe hem de Altıntepsi Mahallelerinde bulunması nedeniyle mükerrerliğe sebep olduğunu ve bu nedenle Kartaltepe Mahallesi’ndeki caddenin isminin Şehit Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirilmesini talep etti.

İlgili komisyonlarda değerlendirilen ve uygun görülen isim değişikliği talebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki yerleşkesinde gerçekleştirilen Meclis toplantısında ele alındı.Caddenin isim değişikliği için oylama yapıldı. Gaziosmanpaşa Caddesi’ne Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Böylece FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gelen Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak komutanlığın darbecilerin eline geçmesini engelleyen ve darbenin seyrini değiştiren şehit Halisdemir’in adı Bayrampaşa’da bir caddede yaşatılmış olacak.