Denizli’de, son günlerde etkisini arttıran sıcak hava nedeniyle, vatandaşlar kendini parklara ve gölgeliklere atarken, sıcaktan bunalan bir köpeğin süs havuzunda yüzmesini görenlerin dikkatini çekti.

Denizli’de hava sıcakları etkisini sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre 35-36 derece olan sıcaklar, şehir merkezindeki termometreler ise 42 dereceyi gösterdi. Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Denizli’de dışarı çıkan vatandaşlar sıcaklardan bunalınca kendini gölgeliklere bıraktı.

Şehir merkezindeki Candoğan Parkında sürekli kalan Golden Retriever cinsi bir köpek, sıcaktan bunalarak kendini süs havuzuna attı. Havuzda yüzen köpeği gören vatandaşlar ilgi göstererek, o anları cep telefonları ile kaydetti. Bazı vatandaşlar hem şaşırırken, bazıları ise tebessüm etti.

“Stoklarda klima kalmadı”

Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, klima satışlarında artışı da beraberinde getirdi. Klima satışı yapan Ferhat Erdemir, “Bu yıl klimalarda beklenenin çok üzerinde bir talep oldu. Çünkü hiçbirimizin beklemediği sıcaklar devam etmekte. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, klimalarını mümkünse Mart, Nisan aylarında almaları. Bu aylarda firmamızın stoklarında klima kalmadı. Fabrika tekrardan üretim yapmakta” dedi.