Silifke Belediyesi tarafından açılan Yaz Spor Okulları kapsamındaki yüzme eğitimlerinin birinci ve ikinci dönemine katılan 550 minik yüzücü sertifika aldı.

İki ay süren havuz eğitimi ve eğlencesi sonrasında 550 yüzücü sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

Çocukların sporla iç içe yaşamaları amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda bu yıl yüzlerce öğrencinin sporla buluştuğunu açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Silifke Belediyesi olarak her çocuğumuzun, sporun en az bir dalı ile uğraşmasını istiyoruz ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Özellikle yaz aylarında İlçe Belediyesi ve derneğimiz işbirliğiyle yıllardan beri sürdürülen Yaz Spor Okulları ile bugüne kadar binlerce öğrenciye ulaşmanın ve onları sporla tanıştırmanın gururunu yaşıyoruz. Futbol, basketbol, tenis gibi alanların yanında bu yıl yüzme dalında da önemli bir başarı elde ettik. Ben çocuklarımızın hepsinin ayrı ayrı başarılarının ve yeteneklerinin olduğunu düşünüyorum. Fakat önemli olan bu çocuklarımızın yetenek ve başarılarının yanında velilerimizin bu başarı ve yeteneklere destek olmalarıdır. Ailelerinin, anne ve babalarının yanında olduğunu hisseden ve gören çocuklarımız daha başarılı, daha mutlu ve daha gayretli bir tavır sergiliyorlar" dedi.

3 Temmuz itibariyle başlayan yüzme kurslarını bu hafta sonlandırdıklarını belirten Turgut, "Daha kurslarımız başlamadan önce katılımlar ve başvurular yoğun bir şekilde başlamıştı. Bununla birlikte kayıt yaptığımız çocuklarımızın bir kısmı farklı sebeplerden dolayı gelemediler. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha dolu ve daha başarılı organizasyonları hep birlikte gerçekleştiririz" diye konuştu.