Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim gören bir grup öğrenci, Şırnak’ta okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giysiler ve kırtasiye malzemeleri yolladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siverek Şubesi işbirliğiyle Şırnak merkeze bağlı Özveren İlkokulu öğrencilerine, kışlık mont, ayakkabı, kazak, bere, çorap ve kırtasiye malzemesi yolladı. Malzemelerle birlikte ulaştırılmak üzere bir mektupta yazan öğrenciler, mektupta; vatana, millete yararlı bireyler olacaklarına inançlarının tam olduğunu ve birlik ve beraberlik içerisinde yarınlara daha huzurlu girecekleri” yazıldı.

Öğrenciler ilçenin Camikebir Mahallesi’nde bulunan TÜGVA ilçe temsilciliğinde hazırladıkları paketleri, öğrencilere ulaştırılmak üzere kargoya verdi.

Konu ile ilgili Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Yunus Güzel yaptığı açıklamada; “ Öğrenci kardeşlerimiz güzel bir şey düşündüler, Şırnak’ın Özveren İlkokulunda okuyan öğrencilerimizin soğuk kışta üşümemeleri için, kendi harçlıklarıyla kışlık giysi ile kırtasiye malzemesi aldılar, kolilere koydular bizde bu malzemelerin yerine ulaşması için destekte bulunacağız” söyledi.

Siverek TÜGVA İlçe Temsilcisi Mahmut Bahçıvan; “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜGVA temsilciliği işbirliğiyle, Şırnak’ta okuyan öğrenciler için bir kampanya başlattı. Bu kampanyada öğrenciler kendi harçlıklarıyla biriktirdikleri, paralarla Şırnak’ta okuyan öğrenciler için kışlık malzeme aldı. Kardeşlik duygularının pekiştirmek, aynı zamanda orada ki, öğrencilerle de kaynaşmak amacıyla böylesi güzel bir çalışma başlattık. Bu çalışmada emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ve Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi