MANİSA (AA) - Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, "Toplam 111 kurum ve yaklaşık bin kişi TEV aracılığıyla Soma’ya destek verdi. Soma Umut Fonu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonuyla belirlediğimiz 165 öğrencimize eğitim hayatları boyunca destek olunacak" dedi.

TEV, Soma Umut Fonu'ndan yararlanan bursiyerleri ve fonun bağışçılarını Soma'da “Okula Dönüş” adı altında düzenlenen piknikte buluşturdu. 

Programa  Soma Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Demiraslan, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, maden faciasında hayatını kaybeden madenci eşleri ve çocukları da katıldı.

Bağışçılarının destekleri ve velilerinin çabaları sayesinde öğrencilerin eğitimlerine devam ettiğini görerek geleceğe umutla bakmak için Soma’da olduklarını söyleyen Günay “Bugün, her yıl gerçekleştirmeyi planladığımız bu toplantılarla,  güzelliklerle ilgili umudumuzu vurguluyoruz. Soma’da nice senelerde, başarıları ve mutlu günleri kutlamak için bir araya gelmeyi diliyorum. TEV olarak siz değerli bağışçılarımız ve halkımızdan aldığı destekle Soma’ya umut olmak, onlara Türkiye’nin en büyük ve en uzun süreli burs desteğini vermek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Günay,  "Bu süreçte toplam 111 kurum ve yaklaşık bin kişi TEV aracılığıyla Soma’ya destek verdi. Soma Umut Fonu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonuyla belirlediğimiz 165 öğrencimize eğitim hayatları boyunca destek olunacak" ifadelerini kullandı.