Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 16’ncısı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ‘Tarihi Yeşilyurt Konakları Restorasyon’ Projesiyle başarı ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapsamında Antalya EXPO Center’da düzenlenen ödül törenine katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, tarihi ve kültürel mirasın korunması dalında verilen başarı ödülünü aldı.

69 belediyeden 143 projenin değerlendirildiği yarışma sonunda Yeşilyurt Belediyesinin ödüle layık görülmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, “ Tarihi Yeşilyurt Konakları Restorasyon’ projemiz Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 16’ncısı düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda başarı ödülüne layık görüldü. Ödülü tüm Malatya ve Yeşilyurt İlçesi adına aldık. Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’ın talimatlarıyla, ilçemizin tarihi ve kültürel miraslarını korumanın yanında yıpranmaya yüz tutmuş konaklarını restorasyon çalışmaları ile ayakta tutmaya ve tarihi özelliklerini muhafaza etmeyi planlıyoruz. Tarih kokan bu evlerimizi gelecek nesillere aktarmak adına başlattığımız bu projemizin ödüle layık görülmesi hepimizi onurlandırdı. Tarihi Kentler Birliği Yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizleri Antalya’da en güzel şekilde misafir eden Antalya Malatyalılar Dernek Başkanı ve Yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.