KÜTAHYA (AA) - Tavşanlı ilçesinde vatandaşlara yönelik, "Organ Bağışı ile Ağız ve Diş Sağlığı" konulu konferans düzenlendi.

Tavşanlı Belediyesi ile Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği sağlık söyleşilerinin bu hafta ki konusu "Organ Bağışı ve Ağız-Diş Sağlığı" oldu. 

Uzman Doktor Mesut Karaca ile Diş Hekimi Tuba Adam'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Doktor Tuba Adam, konferansta yaptığı konuşmada, çocuk yaşlarda görülen hastalıklar ve uzantıları ile diş çürüğü problemlerinin tetikleyebileceği hastalıkları anlattı.

Günümüzde diş sağlığının tetiklediği bir çok hastalık olduğuna dikkati çeken Adam, şunları kaydetti:

"Özellikle çocuklarımıza diş fırçalama ve temizliği konusunda bilinç aşılamalıyız. Çocuklarımızda ihmal ettiğimiz bu konu ileride çok ciddi cerrahi operasyonlara sebebiyet verebilir. Diş hastalıklarının önüne küçük önlemlerle geçebiliriz. Kontrollerinde önemli olduğunu düşünüyorum. En ufak rahatsızlıkta veya şekil bozukluğunda hekime başvurun. Ayrıca ileri ki yaşlarda ağız ve diş yapısında ki bozuklukların tedavisi hem zorlaşıyor hem de külfetli oluyor."

Uzman Doktor Mesut Karaca da organ ve doku bağışı konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye’de 20 bin hastadan sadece 4 bininin organ nakli ile hayata döndüğünü, diğer 16 bin kişinin ise bağışçı beklerken hayatını kaybettiğini söyledi.