Tekirdağ’da düzenlenen 7. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı törenle açıldı.

Tekirdağ’da düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarına Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Alman Tarım Birliği Kıdemli Danışmanı Karl Martin Lüth, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün’ün yanı sıra başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkeden fuar yetkilileri, firma yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez ilçe Süleymanpaşa’da bulunan Karaevli mevkiinde geniş bir alanda kurulan fuarda çok sayıda büyükbaş , küçükbaş hayvan türü, traktör ve ekili halde bulunan ayçiçeği, mısır, gibi ürünler sergilendi.

DLG Fuarcılık Müdürü Onur Kiraz, açılışta destek veren herkese teşekkür ederek, fuarın herkese hayırlı olmasını diledi. Başkan Albayrak ise, “Tekirdağ tarımı arazi olarak, ne kadar önemli olduğu ortadadır. Ama şok önemli olan bir konu var ki, Bu seneki son rakamlara göre, Türkiye’de dekar başına verim 270 kilo Tekirdağ’da bu sene 570 kiloyu buluyor. Onun için Türkiye’de üretilen Buğdayın yirmi de birini, ayçiçeğinin yüzde 33’ünü kanolanın yüzde 60’ını, pirincin yüzde 4’ünü bu ülkede hem de böyle verimli topraklarda tarım çok önem arz ediyor” dedi.

Alman Tarım Birliği Kıdemli Danışmanı Karl Martin Lüth de, “Yapılan işbirliğinin ilk günleri hatırlıyorum. 1987 yılında ilk tarla günlerinin Tekirdağ’da organize ettik ama bugün 2017 Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarına baktığımızda mükemmel bir gelişim görüyoruz. Bir tarım fuarının amacı teknik bilgilerinin karşılıklı olarak değiş tokuşu, profesyonel bir organizasyon, iş oryantasyonudur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra, yetkililer fuar alanını gezdi.