Antalya’nın Kemer ilçesinde Salı günleri kurulan Giyim Pazarı’nın yerinin ve gününün değiştirilmesi pazarcı esnafını zor durumda bıraktı. Pazarın yer ve tarihinin değiştiğini. daha önceki yerinde ve Perşembe günleri kurulacağını öğrenen esnaf adeta isyan etti.

Kemer Belediye Meclisi’nin Mayıs 2009’da yaptığı toplantıda her hafta Salı Günleri kurulmasına karar verilen Giyim Pazarı, yaklaşık 8 yıl Merkez Mahallesi Deniz Caddesi üzerinde kurulduktan sonra geçen yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin denetimine geçen caddeden, Yeni Mahalle Ahmet Çavuş Caddesi üzerine alınmıştı. Geçen yıl boyunca Ahmet Çavuş Caddesi’nde kurulan giyim pazarının bu sezon da aynı yerde kurulmasını bekleyen esnaflar, pazarın daha önceki yerinde ve Perşembe günleri kurulacağını öğrenince bir grup esnaf adeta isyan etti. Pazarın bu yıl aynı yerde kurulacağını düşünerek, pazardaki yerlerini de göz önüne alarak mal aldıklarını, borçlandıklarını söyleyen esnaflar, Pazar yerinin ve tarihinin değiştirilmesi halinde zarara uğrayacaklarını ileri sürerek durumu görüşmek için Kemer Belediyesi’ne giderek Başkan Necati Topaloğlu ile görüşmek istedi. Topaloğlu, 10 kişilik bir temsilci grubuyla görüşmeyi kabul etti.

Pazarcı esnafının belediyeye gideceği öğrenilince, Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olası bir gerginliğe karşı belediye çevresinde tedbir alırken, Antalya Emniyet Müdürlüğü destek olarak Çevik Kuvvet gönderdi.

Kemer Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç ve birkaç polisin hazır bulunduğu başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, başkan Necati Topaloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Emin Gül ve İsmail Aka pazarcı esnaflarıyla görüştü. Görüşme sırasında pazarcı esnafları Pazar yerinin ve gününün değiştirilmesini istemediklerini belirtirken, kendilerine pazarın yerinin değiştirileceği, Perşembe günü kurulacağı ve yerlerin kura ile belirleneceği bildirildi.

Görüşmeden hayal kırıklığıyla çıkan esnaf temsilcileri, kendilerini bekleyen 50 civarındaki esnafın da eleştirilerine hedef oldu. Esnaflar, durumu kabul etmeyeceklerini söyledi. Pazarcı esnafları, Kaymakam Hüseyin Karameşe ile de görüşmek için Hükümet Konağı’na gittilerse de, Karameşe’nin görüşmeyi kabul etmemesi üzerine bir süre bekledikten sonra dağıldı.