Azerbaycan’da ilahiyat eğitimi veren tek devlet üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi’nin (BDÜ) İlahiyat Fakültesi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteğinde bulunuldu.
TİKA, 1992 yılında Türkiye Diyanet Vakfı ve Bakü Devlet Üniversitesi arasında imzalanan protokolle kurulan BDÜ İlahiyat Fakültesi’ne donanım desteği sağladı. TİKA tarafından yürütülen proje çerçevesinde fakültenin derslik ve kütüphane mobilyaları yenilendi, eğitimlerde kullanmak üzere bilgisayar ve yazıcılar temin edilerek, sınıflarda bilgisayar destekli eğitimler verilmesi amacıyla projeksiyon cihazları kuruldu. Ayrıca konferans salonu ses sistemi yenilendi.
Beş yıl süre ile eğitim veren fakülte ilahiyatçı, İslam bilimcisi ve Arapça öğretmeni uzmanlığı alanında eğitimler veriyor. 25 öğretim görevlisinden oluşan eğitimci kadrosuyla 214 öğrenciye hizmet veren fakülte, Azerbaycan’ın saygın eğitim kurumları arasında yer alıyor. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan ve ilahiyat alanında nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlayan söz konusu fakülte, Azerbaycan hükümeti tarafından da destekleniyor.