Toroslar Belediyesi, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde düzenleyeceği ’Zafer yürüyüşü’ne hazırlanıyor.

2005 yılında başlatılan ve bugün Mersin’in sembolü haline gelen ’Zafer yürüyüşü’ne bu yıl da köyden kente binlerce kişi katılarak, birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini tüm Türkiye’ye gösterecek. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuyla ilgili açıklama yaptı. "Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Mersin’de birlikte el ele vatan savunması için şehit olan atalarımızın evlatları olarak bu yıl da hep birlikte kenetlenerek, yürüyeceğiz” diyen Başkan Tuna, "Bu topraklarda yaşamının bir bedeli var. Bu topraklar kolay kurulmadı ve kolay kurtulmadı. Her karış toprağında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri vardır. Onların bize bıraktığı bu mirasa çocuğu, genci, kadını, yaşlısıyla sahip çıkmalıyız. İnanıyorum ki bu yıl da düzenleyeceğimiz 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’ne tüm Mersinli hemşerilerimiz sadece bir günlerini feda ederek hep birlikte katılacaklardır. Vefakar Türk milleti, fedakar ecdadını unutmayacaktır” dedi.

3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün, sadece Mersin’de değil Türkiye’de de ses getirdiğine dikkat çeken Tuna, geleneksel hale gelen bu kutlamaların Mersin’e sahip çıkma noktasında ve tarih bilinci açısından da çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, tüm Mersin halkını 3 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünde buluşmaya davet etti. Tuna, "2005 yılında başlattığımız 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve kurtuluş etkinliklerimizle kentimizin kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları, artık sadece protokolün ve öğrencilerin kutladığı değil, halkın kutladığı bir bayram haline geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünü her zaman hatırladığımız, yanımızda ve yakınımızda olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor ve bu yıl da kutlamalara katılarak, birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımızı, kurtuluşumuzun kahramanlarının hiç unutulmadığını ve unutulmayacağını tüm Türkiye’ye göstermelerini istiyoruz. Bu toprakları kanları ve canlarıyla bize vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere atalarımızın emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak Ülkemizi ve şehrimizi barış içerisinde daha çağdaş ve mutlu yarınlara taşımak en önemli görevimiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.