Trabzon’da Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulunda 300 jandarma ekibi görev yaptı. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı genel kurulda 763 oy alarak Ömer Hatun Usta Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni başkanı oldu.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının Genel Kurulu bugün Trabzon’da bir otelde yapıldı. Genel kurul öncesi jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, salona misafirler ve basın mensupları alınmadı. Başkan adaylarının konuşması esnasında taraflar arası bir tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle bir kişi jandarma ekipleri tarafından salondan çıkarıldı. 300 jandarma ve 350 güvenlik görevlisinin görev aldığı genel kurulda Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Turan Altuntaş ve yönetimi ibra edildi. Oy kullanma işleminin başlamasıyla salonda gerginlik azalırken, saat 17.00’da sandıklar açılarak oy sayım işlemine başlandı. Salonun içinde ve dışında jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, oyların bir kısmının açılmasıyla Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adaylarından Turan Altuntaş ve Hüseyin Turgut Aydın salonu terk etti. Zaman zaman sözlü tartışmaların yaşandığı ve bin 320 kişinin oy kullandığı genel kurulda 763 oy alarak Ömer Hatun Usta Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni başkanı oldu.

Arkadaşları tarafından omuzlarda taşınan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni Başkanı Ömer Hakan Usta, hayalinde oda başkanlığı olduğunu belirterek, “1997 yılında Şoförler Odasının önünden geçerken burada çalışmak isterim dedim. Aradan 1 yıl geçti çalışmaya başladım. Şoförlük yaptım sonra memur oldum. Genel sekreterlikten sonra Allah’ın izniyle başkan oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının Genel Kurulu’nda Turan Altuntaş 452, Hüseyin Turgut Aydın ise 58 oy aldı.