Memur sendikaları ve hükümet arasında yürütülen 2018-2019 yılları toplu görüşme kapsamında hükümet tarafından sunulan 3+3’lük zam teklifi karşısında Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş, hükümetin sunduğu teklifin çok düşük olduğunu ve en azından sendikaların taleplerine yakın bir oranda zam teklifi verilmesi için AK Parti’li milletvekillerinden destek istedi.

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’yi ziyaret ederek hem AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümünü kutladı hem de memurlar olarak toplu görüşmelerdeki isteklerinden bahsetti. AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Türemiş, “Devlet memurlarının durumlarını biliyorsunuz. Hükümetimizin vermiş olduğu 3+3 zam teklifinden dolayı mağdur durumda kaldık. İşçilere 12+5, bize 3+3 zam teklifi verilmesi bizim için az bir oran. Devlet memurları mağdur durumda şu anda. Sizlerden devlet memurlarıyla ilgili mecliste yapacağınız desteklerle memurları mağduriyetten kurtarma konusunda desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Memur Sen Manisa İl Temsilciliğinin ziyaretinde de aynı konunun gündeme geldiğini kaydeden AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise şunları söyledi:

“İşçilerimiz de memurlarımız da bu memleketin insanları. En üst dilimden maaş almaları bizi de memnun eder. Bu noktada 3+3 tabii ki çok hoşnut bir rakam değil. AK Parti iktidarında memurların maaş artışı bir noktaya getirilmeye çalışılıyor ama ülkemizin zaman zaman içinde bulunduğu durumlar, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olaylar kaynaklarımızı ciddi bir biçimde heba ediyor. Bu da aşikar. Belki işçiye memura verilecek kaynaklar, terör yüzünden, başka yapılanmalar yüzünden başka yerlere aktarılıyor ki işçiye memura daha sağlıklı aktarımlar yapılması lazım. Asgari ücret seviyesinden devletin kamu personeline kadar alınacak ücretlerde mutlaka iyileştirme olması, artık geçim sıkıntısı, geçim darlığının konuşulmaması ülkemiz için en ideal durum olur. İnşallah biz de bunu Memur Sen’in ziyareti sırasında MKYK üyemiz Sayın Milletvekilimiz Murat Baybatur’a da illettik. Onlar da mutlaka bunun mecliste takipçisi olacaklarını iletti. Bakanımız aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi. İnşallah hem Çalışma Bakanlığı bürokratları hem de siyaset bu işte daha hassas davranarak rakamları 3+3’ten değil de en azından sendikaların istediği seviyelere yakın bir şekle getirecektir diye düşünüyorum.”