"Türkiye’nin En İyi İlçe Belediyesi" unvanını gururla taşıyan Çankaya Belediyesi şimdi de mükemmelliği hedefliyor. Çankaya Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği ile imzaladığı “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” ile EFQM Mükemmellik Modeli’ni hayata geçirecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Türkiye Kalite Derneği Ankara Şube Başkanı Nazmi Karyağdı’nın imzaladığı protokol, Çankaya Belediyesini mükemmelliğe bir adım daha yaklaştırdı.

Kurum ve kuruluşların mükemmel iş sonuçları elde etme mantığı üzerine kurulu olan EFQM Modelinin Çankaya Belediyesinde hayata geçirilecek olmasının önemini vurgulayan Türkiye Kalite Derneği Ankara Şube Başkanı Nazmi Karyağdı, "Belediye olarak demokrasi, insan haklarına saygı ve yerel hizmetlerde çok ciddi çalışmalarınız var. Bu başarılı yolculuğunuzda mükemmeliyet adına yan yana yürümek bizim için çok değerli" dedi.

Çankaya Belediyesinin yaptığı hizmetlerin ya ilkler ya da rekorlar sıralamasına girdiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, imzalanan Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi ile hedeflerinin mükemmeliyet olduğunu söyledi. Temel belediyecilik hizmetlerinin yetersiz kaldığına dikkat çeken Taşdelen, "Belediyeler bu anlamda hayatı yakalamalı, hatta önderlik etmeli, kamu kurumu kimliğini bir adım öteye taşıması gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

Çankaya Belediyesinin kreşleri, Çankaya Evleri, pazar yerleri, parkları ve sosyal projeleri ile birçok ödül aldığını hatırlatan Taşdelen "Amacımız halkımızın -İyi ki Çankaya’da yaşıyorum, bu belediye benim belediyem- diyebilmesi. Biz bu hedefle yola çıktık. Bunun için yaptığımız işlerde mükemmelliği arıyoruz" dedi.

EFQM

Gelişen kalite ve yönetim yaklaşımları doğrultusunda kurumsal mükemmellik anlayışının Avrupa’da en yaygın modeli olan EFQM Mükemmellik Modeli 9 kriterden oluşuyor. Model, çalışan ve toplum mutluluğunun, stratejilerin, çalışanların, kaynakların ve süreçlerin etkili bir liderlik yaklaşımı ile yönlendirilerek sağlanabileceği ve kurumların ve kuruluşların mükemmel iş sonuçları elde edeceği mantığı üzerine kurulu.