VAN (İHA) – Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Poşeti Azalt Van Gölü’nü Yaşat” ve “Van Gölü Temiz Kalsın” kampanyası kapsamında çevre ve sahil temizliği yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesinin yaygınlaştırılmasına ilişkin tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Tuşba Belediyesi tarafından başlatılan “Poşeti Azalt Van Gölü’nü Yaşat” kampanyasının açılış programa, ünlü sanatçı Aydın Aydın da "Petmen" kostümüyle katıldı. Van Gölü’nün İskele Mahallesi sahillerinde başlatılan kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe; doğanın ömrü, insanoğlunun sağlığı ve çevre için plastik petlere savaş açtıklarını belirtti. Başkan Özgökçe, “1700 metreden mükemmel bir ekosisteme sahip olan Van Gölü’nün kıyısında tüm dünyaya şu mesajı veriyoruz; doğanın ömrü, insanoğlunun sağlığı ve çevre için plastik petlere savaş açıyoruz. Van Denizi’nin kıyısında sevgili öğrencilerimizle birlikte Tuşba Belediyesi olarak plastiğin, petin ve atık pillerin çevreye verdiği zararları haykırmak için buradayız. Her yıl belli periyotlarla Van Gölü’nün kıyısında yapmış olduğumuz temizliğe bugün çok anlamlı bir şekilde başladık. 26 Eylül’de ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında bütün dünyaya ses verecek olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte tüm dünyada Türkiye’nin farkındalığını ortaya koymak için buradayız” dedi.

Doğayı ve denizi kirletenlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Aydın Aydın ise, “4 yıl önce Boğaz Köprüsü’ne çıkmıştım. Sloganımız ise ‘Temiz Bir Dünya İçin, Bu Görev Hepimizin’ şeklindeydi. İnsanoğlunun doğadan, tabiattan, topraktan, sudan, hayvandan özür dilemesi lazım. Doğayı, tabiatı biz kirlettik. Mide kanserinin en büyük sebebi bu petler ve poşetlerdir. İnsan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Sahillerimizi temiz tutalım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler ve belediye personelleri sahilde çevre temizliği yaptı.