Geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen ve balıkçılık turnuvalarına yeni bir rota daha kazandıran Turkcell Platinum Tuna Masters Teos Uluslararası Balıkçılık Turnuvası sona erdi. Turnuvada yarışan ünlü isimlerden Gökhan Çarmıklı’nın takımı Baracuda isimli tekneyle, 295 kiloluk dev orkinosu avlayarak, bu alanda bir rekor kırdı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Turkcell Platinum Tuna Masters Teos Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nda bir rekora imza atıldı. Ünlü iş adamı Gökhan Çarmıklı’nın da aralarında bulunduğu ekip Baracuda teknesiyle, 295 kiloluk dev orkinos balığı avladı. Bu kilodaki bir balık bugüne kadar Türkiye’deki balıkçılık turnuvalarında avlanan en büyük balık oldu. İki gün boyunca İzmir Seferihisar ve Sığacık’ta gerçekleşen balıkçılık turnuvasına iş dünyasından Gökhan Çarmıklı’nın yanı sıra Uğur Işık, Erkut Soyak, Cefi Kamhi, Turgut Konukoğlu, Mahmut Özgener, Bülent Akgerman ve Sinan Kosif gibi isimler katıldı. Toplamda 49 teknede, 180 kişinin katıldığı turnuva için ekipler Teos Marina’dan açılarak turnuvada mücadele etti.

Gökhan Çarmıklı ve ekibinin ödülü Raja Ambat’ta dalış

Turnuvanın en büyük balık kategorisinin birincisi ise 295 kiloluk tek balıkla Türkiye rekoruna imza atan, Gökhan Çarmıklı’nın ekibi oldu. Baracuda isimli tekneyle yarışan takım, Raja Ambat’ta dalış seyahatinin yanı sıra Turkcell’den 7 bin TL’lik çekin sahibi oldu. Ayrıca 7 bin 500 TL ile ödüllendirildi.

Turnuvanın birincisi, Shamu isimli tekneyle yarışan ve 146,70 kiloluk balık tutan ekip oldu. Turnuvanın şampiyonu olan ekip, Güney Afrika balıkçılık seyahatinin yanı sıra 7 bin 500 TL ödülün sahibi oldu. Tornado isimli tekneyle yarışan Mahmut Özgener’in de aralarında bulunduğu takım ise 128,5 kiloluk balık tutarak ikinci oldu ve 4 bin TL’lik ödül kazandı. Marine isimli tekneyle yarışan ekip ise 116,20 kiloluk balıkla üçüncü olarak, 2 bin 500 TL’nin sahibi oldu.