Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğuyaka Mahallesi’nde “Yeni bir badire çıkmadığı takdirde 1 ay içinde imzayı atıp parselasyonu Büyükşehir’e gönderiyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Muratpaşa Kaymakamı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilerinin katılımıyla ‘Muratpaşa Zirvesi’ Doğuyaka Mahallesi’nde toplandı. Muhtar Kemalettin Uluçay’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Uysal, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleleri’nin tamamı Fener ile Çağlayan Mahalleleri’nin belli bölümlerini içine alan Kırcami imar plan çalışmalarında gelinen son durumu paylaştı.

Başkan Uysal, bin 481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami bölgesinde uygulama imar planına göre yapılan parselasyon çalışmalarının teknik kontrolünü yapan Kadastro Müdürlüğü ve tescil işlemlerini yapan Tapu Müdürlüğü’nün kayıtları arasında farklılıkların giderilmesi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Eylül sonunda onay için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderebilecek durumdaydık ancak birkaç parselde metrajlara itiraz edildi. Şu an arkadaşlarımız o parseller üzerine çalışıyor. Yeni bir badire çıkmadığı takdirde 1 ay içinde imzayı atıp parselasyonu Büyükşehir’e gönderiyoruz. Kırcami imar planlarını için ortaya koyduğumuz çalışmanın belki örneği Cumhuriyet tarihinde yoktur. Bir gün kaçırmamak için mesai saati dışında, saat 19.00’da meclis toplantısı yaptık. Böyle çalıştık. Söz verdiğimiz zaman saçımızın dibi ağrır; söz verdiğimiz adam unutur ama biz unutmayız. İşin de sonuna geldik” dedi.

‘Muratpaşa Zirvesi’nde Kaymakam Arısoy başta olmak üzere kamu kurumu ve kuruluşların yetkilerini mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Muhtar Uluçay’ın günün anısına Başkan Uysal ve Kaymakam Arısoy’a plaket takdim ederken toplantı Muratpaşa Belediyesi’nin aşure ikramıyla sona erdi.