Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcuları makamında kabul ederek cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Vali Güzeloğlu, Avrupa Atletizm Şampiyonası ile 12. Dünya Yıldızlar Şampiyonasında bronz ve gümüş madalya kazanan sporcuları makamında kabul etti. Burada bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Diyarbakırlı 3 gencin, dünya çapında büyük başarı sağladığını söyledi. Vali Güzeloğlu, “Şirin, Meryem ve Ayşe sadece Diyarbakır’ın değil Türkiye’nin de gururu oldular. Bayrağımızı marşımızı göndere çekip dinlettiler ve alanında atletizmin yürüyüş gibi, bu güne kadar hiç madalya almadığımız bir alanda madalya taşıdılar. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ortaya koydukları çabayı taktir ediyorum. Onları yetiştiren antrenörlerini de tebrik ediyorum. Kendilerine her türlü desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fazlasıyla sunacağız. Bütün imkanlarımız hem şampiyonlarımızın hem de onları izleyip örnek alacak bitin gençlerimizin hizmetinde” dedi.

Vali Güzeloğlu daha sonra, İtalya’da düzenlenen 12. Dünya Yıldızlar Dağ Şampiyonasında 8000 metrede dünya üçüncüsü olan Şirin Karabal, Dünya Yıldızlar Atletizm Yarışmasında 5000 metrede dünya ikincisi ve U-20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonasında 1000 metrede Avrupa üçüncüsü olan Meryem Bekmez ile U-20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonasında 5000 metrede Avrupa ikincisi olan Ayşe Tekdal’ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirip başarılarının devamını diledi.