Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus’ta bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Su, Mersin Üniversite Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile birlikte, Tarsus’ta kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Mütevelli Heyetinin çalışmasının yapacağı binayı ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin binalarında incelemede bulundu.

Okyay Plaza’nın bir bölümünün kullanılacağını belirten Mersin Valisi Ali İhsan Su, aynı zamanda Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Mütevelli Heyetinin çalışma ofislerini de inceledi.

Tarsus’un her iki proje ile ekonomisinin canlanacağının altını çizen Mersin Valisi Ali İhsan Su, çalışma ofislerin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde “Planlanan proje kapsamında kurulması planlanan sanayi tesisleri arasında salamura zeytin ve zeytin yağı üretimi, meyve işleme ve depolama tesisi, gıda ambalaj ürünleri imalatı, yem üretimi, un üretimi, kuruyemiş, helva, lokum üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi, yaş sebze ve meyve paketleme, hazır gıda ve konserve üretimi, bitkisel sıvı yağ ve katı yağ üretimi, toplu yemek ve catering hizmetleri, konsantre gıda maddeleri ve püre üretimi, bakliyat, hububat eleme işleme ve paketleme tesisleri, konserve ve turşu üretimi yer alacak.