Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, “İnşallah bizim en büyük silahımız, birlik ve beraberliğimiz olacak. Birlik ve beraberlik içinde ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacağız” dedi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özken ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşlik ettiği Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, ilk olarak Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odasını (TESO) ziyaret etti. TESO ziyaretinde Vali Ustaoğlu’nu TESO Başkanı Emrullah Tekin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette TESO Başkanı Tekin’den odanın çalışmaları ve ilçe esnafının durumuyla ilgili bilgi alan Vali Ustaoğlu, fırsat buldukça ziyaretler gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Bölgede artık huzur ve güvenin hakim olmaya başladığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Şu anda ilimizin en ücra köşesinde bile devletimiz her yere hakim durumdadır. Burada insanlarımız gece geç saatlere kadar huzur ve güven içinde dolaşabiliyorsa, bu da huzur ve güvenin tesisi ile mümkün oluyor. Bu huzur ve güvenin tesisinde herkesin mutlaka payı vardır. Çünkü huzur ve güvenin tesisi sadece devletin tek başına yapabileceği şeyler değil, herkes buna katkı sağladı. Allaha şükür gelinen noktada şu an ilimizde huzur var, güven var ve emniyet var, esnafımız para kazanıyor. Bu huzur ve güvene bağlı olarak bu sezon otellerimiz yüzde yüzlük doluluk oranlarıyla çalıştı. Tüm bunlara bakıldığında huzur ve güvenin neler getirdiğini gözlerimizle görebiliyoruz. Bizde buna katkı sağlama adına esnaflarımızı ve ülkemizi bir adım daha da ileri götürme adına birinci ağızdan talepleri dinleyerek gereğini yapacağız. İnşallah bizim en büyük silahımız birlik ve beraberliğimiz olacak. Birlik ve beraberlik içinde hep birlikte ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacağız. Bizlerin bu birlik ve beraberliği sayesinde de inşallah kimin bu coğrafyada emeli varsa tüm bunları boşa çıkartacağız” diye konuştu.

Tatvan’da her zaman STK ve diğer kurum kurumlarıyla birlikte çalışma yürüttüklerini belirten Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ise, bu birlikteliğin pekiştirilmesi adına çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bitlis’in bölge illerine nazaran örnek bir il konumunda olduğuna dikkat çeken TESO Başkanı Tekin de, bölgedeki huzurun bozulmasına asla müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Vali Ustaoğlu, TESO ziyaretinin ardından ise Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve TESO Başkanı Emrullah Tekin ile birlikte ilçede faaliyet gösteren özel bir tekstil atölyesini ziyaret etti. Tekstil atölyesini gezerek bilgi alan Vali Ustaoğlu, yatırım ve istihdamın önemine vurgu yaparak, istihdama katkı sunan tüm girişimcilere teşekkürlerini iletti.

Tekstil ziyaretinin ardından ayaküstü esnaf ziyareti yapan ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Ustaoğlu, ziyaretlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.