Kırıkkale’nin Yahşihan İlçe Belediyesi Kızılırmak Nehri üzerinde tekne turları düzenleyerek yörenin güzelliklerini misafirlerine sunacak.

Kırıkkale’nin hızlı gelişen ve yenilenen yüzü olan Yahşihan Belediyesi, her geçen gün hizmetlerine bir yenisini ekliyor. Belediye tarafından ilçeye kazandırılan tekne ile artık Kızılırmak üzerinde tekne turları düzenlenebilecek. İlçeye turistik bir değer kazandıracak tekne turları ile yöre insanı üzerindeki Yahşihan’a yönelik var olan ilginin daha da artması bekleniyor. Türkiye’nin Eskişehir, Antalya, Nevşehir ve Bartın gibi pek çok alanında bulunan tekne ile ırmak turu keyfi Yahşihan Belediyesinin girişimleriyle artık Kırıkkale’de de yaşanacak. ‘Elif 71’ ismi verilen teknenin yakın bir süre içerisinde faaliyetlerine başlaması hedefleniyor.

“Tarihi demir köprü de tur güzergahında”

Düzenlenecek tekne turları ile Kırıkkale’de bir ilke imza atan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, düzenlenen turları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Sungur, “Türkiye’nin en büyük nehri olan Kızılırmak üzerinde, Abdülhamit döneminde yapılan, yüz yılı aşkın süredir ayakta duran Türkiye’nin ilk demir köprüsünü bilmeyenlere tanıtmak ve Kızılırmak’ın ilçeye yansıttığı güzelliği göstermek için ırmak üzerinde tekne turu düzenlemek istedik. Bu amaçla 60 kişi kapasiteli, 15 metre uzunluğundaki tekneyi halkımızın hizmetine sunduk. Turlarımız deneme sürüşlerimizin ardından en yakın zamanda başlayacak. Biliyorsunuz Avrupa’da Venedik’te insanlar teknelerle gezdiriliyor, artık bunun bir benzeri imkana Kırıkkaleliler, şehrimizi ve ilçemizi ziyaret eden insanlarda sahip olabilecek” dedi.