Gaziantep’te meydana gelen iplik fabrikası yangınında kayıplara karışan iş adamını bulmak için kül ve enkaz arasında yürütülen arama faaliyetine ara verildi. Fabrika sahibi için yarın son kez arama çalışmaları yapılacak.

Gaziantep’te 2 gün önce bir iplik fabrikasında meydana gelen yangında, en son fabrika içerisinde olduğu ileri sürülen iş adamı Tuncay Kara için itfaiye, AFAD ve fabrika işçileri tarafından enkaz ve küller arasında arama çalışmaları yürütülüyordu. Bugün UMKE ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında, fabrikanın tamamında hassas arama ve tarama yapıldı. Fabrikanın tamamında arama ve tarama yapan ekipler, henüz kayıp iş adamına ilişkin bir ize ulaşamadı.

Fabrika sahibi Tuncay Kara için gün boyu süren arama çalışmaları karanlığın çökmesi ile ara verildi. Yaklaşık 100 kişi ile 52 saat süren arama çalışmaları hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, "Bugün de çalışmalarımızı tamamlayacağız. İnce aramalar yaptık. AFAD, itfaiye’den sonra UMKE ekiplerini de çağırdık. Firmanın kendi personeli ile de yüze yakın insan ile çok hassas bir arama yaptık. Olası bir emare, iz yada geriye kalan bir parça bulmaya gayret ettik. Fakat şuan itibariyle herhangi bir bulguya rastlayamadık. Bu akşam çalışmaları karanlıkla birlikte sonlandıracağız. Ama yarın yine devam edeceğiz. Artık sona doğru geliyoruz" dedi.

Kül ve enkazın yüzde 95’i elden geçti

Yılmaz, yangının ardından fabrikadaki kül ve enkazın çok hassas bir arama ile elden geçirilmesine rağmen hiçbir ize rastlanılmadığını ifade etti. Arama çalışmalarının yarın sonlandırılacağını anlatan Yılmaz, "2 gündür enkazın büyük kısmını bitirmiştik. Bugün yüzde 95’ini bitirdik. Geriye kalan kaba enkaz. Enkaz kaldırma birkaç gün sürer ama bizim arama taramamız, muhtemelen yarın sonlanacaktır" şeklinde konuştu.

Ailesi de ümidini kesiyor

Yılmaz, kayıp iş adamını arayan ekiplerin çabasını ailenin yakından gördüğünü vurgulayarak, hiçbir izin bulunamamasının ailenin de ümidini tükettiğini söyledi. Ailenin arzusunun Tuncay Kara’ya ait en azından bir parçayı bulmak olduğunu vurgulayan İtfaiye Dairesi Başkanı Cafer Yılmaz, "Ailenin de bizden isteği olabildiği kadar arama taramayı yapmak. İş adamının kalan bir parçası varsa onu bulmak. Biz de bu nedenle sonuna kadar devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“Kayıp iş adamı tamamen yanmış olabilir”

Cafer Yılmaz, yangın esnasında iş adamı Kara’nın bir pamuk ya da iplik balyası yanında dumandan etkilenerek, baygınlık geçirmiş olabileceğini ve tutuşan balyalar ile birlikte tamamen küle dönüşmüş olabileceğini ifade etti. Ailenin, bu ihtimalin de farkında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Aile, böyle büyük bir yangından sonra içeride kalan herhangi bir insanın, canlının bir parçasına ulaşmanın çok zor olduğunun farkındalar. Balyanın dibinde kaldıysa çok zor. Duvar dibi veya kolon dibi olsaydı belki bir parçasına ulaşılabilirdi. Belki bir balyanın dibinde kaldı. Balyalar yanarken o yüksek aleve, ısıya saatlerce maruz kalmış olabilir. Bir parça ya da uzuv bulmayı zorlaştırıyor" diye konuştu.

Gıyabi cenaze namazı kılınacak

Kayıp iş adamı için fabrika külleri ve enkazı arasında yarın son kez yürütülecek olan arama çalışmalarında da aileye ulaşılmazsa aramalar durdurulacak. Ekipler, fabrikadaki enkazı kaldırma ve hasar tespit çalışmaları yürütecek. Cuma gününe kadar sürecek çalışmalarda da fabrika sahibi Tuncay Kara’ya ulaşılmaması durumunda ise kayıp iş adamı için Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.