Gaziantep’in İslahiye ilçesinde aç kalarak bir evin bahçesine düşen yaralı kartalı bir Beşiktaş taraftarı kurtardı. Aç kalan ve donmak üzere olan kartalı evine alan taraftar, kurulayıp veterinere götürerek tedavi ettirdi.
İslahiye ilçesine bağlı İdili Mahallesi’nde yaşayan fanatik Beşikaş taraftarı Turgut Üçpınar, evinin bahçesinde baygın vaziyette bir kartal buldu. Islak ve uçamayan halde bulduğu kartalı evinde ısıtarak, yiyecek hazırladı. Kartalın verdiği yemekleri yememesi nedeniyle özel veterinere götüren Üçpınar, kartalın dirençsiz ve bitkin olduğunu öğrendi.
Kartala ilk müdahaleyi yapan Veteriner Hekim Yusuf Yıldızgil, muayene ve tedavisinin ardından iyileşmeyen kartal için Kimsesiz Hayvanları Koruma (KİHAYKO) Derneği Gaziantep Temsilcisi Bekir Şentürk’e haber verdi. Şentürk’ün de Doğa Koruma Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine yaralı kartal, Gaziantep’teki hayvan hastanesine götürülmek üzere yola çıkartıldı.

Kartalı beslemek istedi
Kartalı bulan Beşiktaş taraftarı Turgut Üçpınar, tuttuğu takımın sembolü olması nedeniyle yaralı kartalı beslemek istediğini söyledi. Kartalın ciddi sağlık problemi olması nedeniyle veterinere vermek zorunda kaldığını anlatan Üçpınar, "Sabah saatlerine bahçeye çıktığımda yerde bitkin ve uçamayan bir kartal buldum. Kartalı alıp evime götürdüm. Çok ıslaktı, sobanın yanında bir süre ısınan kartalı, kurulayarak, yemek hazırladım. kıyma, ekmek içi gibi çeşitli yiyecekleri önüne bıraktım ama hiç bir şey yemedi. Bunun üzerine kartalı özel bir veterinere götürdüm. Eğer kartal hasta olmasaydı beslemeyi düşünüyordum. Çünkü ben fanatik bir Beşiktaşlıyım. Kartal da tuttuğum takımın sembolü. Ancak kartal çok hastaydı, bu nedenle veterinere getirdim" dedi.

Kartalın aç kaldığı belirlendi
Yaralı kartala ilk müdahaleyi yapan Veteriner Yusuf Yıldızgil, hayvanın aç kalması nedeniyle halsiz düştüğünü belirledi. Yapılan tedavilere cevap vermemesi üzerine kartalın teşekküllü bir hayvan hastanesine götürülmesi için girişimde bulunduğunu belirten Veteriner Yıldızgil, KİHAYKO Derneği’nin aracılığıyla hayvanın Gaziantep’e götürüldüğünü söyledi.
Gaziantep’teki hayvan hastanesine doğru yola çıkartılan yaralı kartalın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.