Edebiyatçı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde din temelli, Vatikan uzantılı, ABD ve Batı destekli bir örgüt olduğunu, küresel güçlerin de toplumu, özellikle gençleri dizilerle, sinema filmleriyle, ahlaki yapıları bozucu kitaplarla zihin alt yapılarına virüsler bırakarak, zihinlere darbe yaptıklarını söyledi.
İlkadım Belediyesi, “Yazar Okullarda” projesi kapsamında okullarda “Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz” konulu söyleşi düzenledi. İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde düzenlenen ve Edebiyatçı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşilere, öğrenciler ilgi gösterdi.

15 Temmuz, 27 Mayıs ve 12 Eylül’den farklı
TRT’de yayınlanan ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisinde saatçi Hüsnü karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu verdiği konferansta, 15 Temmuz darbe girişiminin 27 Mayıs, 12 Eylül darbelerinin farklı olduğunu söyledi. Yenişehirlioğlu, “27 Mayıs ve 12 Eylül Darbeleri ihtilaldir. FETÖ ihanet çetesi de Vatikan uzantılı, ABD ve Batı destekli küresel güçlerin planıdır. 40 yıl önce temelleri atılan FETÖ yapılanması sözde din temelli, insanları mankurtlaştıran, zihinleri iğdişleştiren, körü körüne bağlanma, sorgulama ve muhakemede bulunmayan insan yetiştirme üzerine kurgulanmıştır. Küresel güçler Türkiye üzerinde oynadıkları oyunların yerli işbirlikçisi olan bu ihanet çetesi tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

Gençlerin zihinlerine darbe yapıyorlar
Egemen güçlerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de çeşitli oyunlar kurduğunu kaydeden Yenişehirlioğlu, “Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bitmedi. Darbe tehdidi sürekli var. Küresel güçlerin hedefinde Türkiye’nin gençliği var. Sizler varsınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Onlar da gençleri dizilerle, sinema filmleriyle, içi boş, ahlaki yapımızı bozan kitaplarla zihin alt yapımıza virüsler bırakıyor. Zihinlere darbe yapıyor. Bu tür yayınlarla toplumun ve gençlerin ahlaki yapılarını bozmaya çalışıyor. Toplumu ve özellikle gençleri sosyal medya ile vakitlerini alıyor. Sürekli bombardıman altına tutuyor. Teknolojinin esareti altında bırakıyorlar. Sağlıklı düşünmelerine fırsat vermiyorlar. Bu da küresel güçlerin zihinlere yaptığı darbedir” diye konuştu.
15 Temmuz’da millet olarak kahramanlık destanı yazıldığına vurgu yapan Yenişehirlioğlu, “Tankların paletleri altına kendini atan, mermilere göğsünü siper eden milletin içinden küresel güçlerin yerli işbirlikçilerinin çıkmasını 40 yıl önce temelleri atılan sözde İslam adına dava şuuru ile yetiştirilen, mankurtlaştırılan, düşünmeyen, sorgulamayan insanlardan oluşan ihanet gruplarıdır. Nasıl oluyor da uçaktan insanlar üzerine besmele ile bomba yağdırabiliyor. Nasıl oluyor da tanktan çıkan üniformalı ihanet çetesi su içerken sünneti yerine getirerek çömelerek üç yudumda su içiyor. İşte bunlar zihinleri boşalttılar. Bu ihanet şebekesi Vatikan bağlantılı içimizdeki hainlerin yerli işbirlikçileridir” şeklinde konuştu.
Konferansın ardından yazar Yenişehirlioğlu’na İlkadım’ın simgesi Saathane tablosu ve çiçek takdim edildi.