İZMİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu İzmir, Aydın, Denizli ve Uşak'ta sorunsuz tamamlandı.

İzmir'de kent genelinde 590 okulda gerçekleştirilen sınava 48 bin 847 öğrenci katıldı.

Öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı.

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarla sınav salonlarına girilmesine izin verilmedi. Sekizinci sınıf öğrencileri saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayan sınavlarda, sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girdi. Her dersten dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruldu, cevaplanması için 40 dakika süre verildi.

Ortak sınavlar nedeniyle, sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmadı. 

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sınavın sorunsuz tamamlandığını bildirdi. 

- Aydın

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınavın 226 merkezde görevlendirilen bin 400 öğretmenin gözetiminde yapıldığını belirtti. 

İlk oturuma 13 bin 146 öğrencinin girdiğini ifade eden Töre, "Sınav süresince hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması için il genelinde gerekli önlemleri aldık. Sorun olmadan tamamlandı" dedi.

-Denizli

Denizli'de, ilk gün oturumuna 13 bin 597 öğrenci katıldı. 

Veliler sınav boyunca çocuklarını okul çevresinde bekledi. Bazı velilerin dua ettiği görüldü.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınavlar için her türlü önlemin alındığını, bir sorun bulunmadığını belirtti.

-Uşak

Uşak'ta 86 merkezde gerçekleştirilen sınava 4 bin 543 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, sınavlar boyunca herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti. 

Yarınki ikinci oturumda Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav yapılacak.