TSK’nın terör örgütü DAEŞ’e yönelik olarak Cerablus’ta düzenlediği operasyonu çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu Karkamış’ta takip ediyor.
TSK’nın Cerablus’a yönelik düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonunun üçüncü gününde sınır hattında askeri hareketlilik devam ederken, çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da 50 dereceyi bulan sıcakta sınırdaki gelişmeleri takip ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de basın mensuplarının yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının yanı sıra diğer kişisel ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda Karkamış’ta operasyonun ilk gününden beri çalışma yürütüyor.
Zor şartlar altında çalıştığını belirten bir basın mensubu, “Karkamış’ta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Bizim için gelişmeleri takip etmek çok zor olsa da Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle gelişmeleri kolayca takip edebiliyoruz” dedi.
Bir diğer basın mensubu ise “Hava çok sıcak tabi ki gelişmeler de çok önemli, sınırdaki hareketliliği buradan takip ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız burada basın mensuplarının işlerinin kolay yürümesi için yiyecek içecek gibi kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor” şeklinde konuştu.