Yozgat’ta Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılanlara atkı, bere ve eldiven dağıtımı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuz Güneşer, Sarıkamış şehitlerinin 1914 yılında emperyalizme karşı Rus zulmüne karşı Mehmetçiklerin şühedaya yürüdüğü gün olduğunu anlattı.

Güneşer, "Yozgat Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak hem sporcularımızla hem öğrencilerimizle bu vatanı vatan yapan, vatan için gözünü kırpmadan şehit olan dedelerimizi atalarımıza minnet yürüyüşünü gerçekleştirdik. Onlara dua okuma anma ve onlara dua etmek için bir araya geldik katılımcılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Rıza Kayaalp Spor Salonu önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşe Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.