Geçtiğimiz Eylül ayı sonunda kuruluşunu tamamlayan Yuntdağı Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma ve Turizm Kültür Derneği (YUNTKÖYDER) Başkanı Hayrullah Eser ve Yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Ziyarette Vali Güvençer’e kendilerini kabulü nedeniyle teşekkür eden Başkan Eser, yönetim kurulu üyelerini tanıtarak dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yöreye ait sosyal medya hesabından iş ilanları verdiklerini, aşure hayrı yaptıklarını, basınla tanışma kahvaltısı düzenlediklerini bildiren Başkan Eser, sosyal faaliyetlere, tanıtıma, ulaşım, iletişim, haberleşme sorunlarını çözmeye, turizm, avcılık ve doğa sporlarını geliştirmeye ve yörenin kalkınmasını sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

Başkan Eser, Yuntdağlı ya da Yuntdağ kökenliler arasında sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı artırmak, birlik ve beraberliği sağlamak, yöredeki okullarda imza günü, tiyatro gösterisi, futbol turnuvaları, bahar şenliği düzenlemek, unutulmaya yüz tutan orta oyunları, Koca Ümmet ve Harmandalı oyunları, Oda oyunlarını yeniden canlandırmak istediklerini söyledi. Çilek üretiminde, süt ürünlerinde kooperatifleşmek, üreticilerin nakliye giderlerini düşürmek için çalışmak istediklerini ifade eden Başkan Eser, yörede turizmi geliştirilmek, keklik, alkabak, karatavuk gibi hayvanların üreme ve çoğalması, balıkçılığa destek olunması, halı dokumacılığının yeniden canlandırılması, Kocadere etrafının doğal yaşama uygun hale getirilmesi, yörede yetişen ürünlerin daha fazla gelir getirmesi, arıcılığın teşvik edilmesi, süt ve ucuz yem konularında çalışılmasının hedeflendiğini bildirdi. Başkan Eser, engelliler ve sağlık konularında da çalışmak istediklerini kaydetti.

Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle Başkan Eser ve yönetimine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Hazırlanan projelerin çok kapsamlı olduğunu ifade eden Vali Güvençer, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.