Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı yunus polis ekiplerinin yapmış olduğu gösteri büyük ilgi gördü.

Adıyaman’da yunus polis ekiplerinin 15 kişilik kadrosunun daha da güçlenmesi ve olaylara anında müdahale edilebilmesi amacıyla ekip kadrosuna 9 kişi daha eklendi. Kadroya yeni eklenen 9 kişi için yaklaşık 1 aylık eğitimler verildi. Motosiklet kullanımı, motosikletten ateş açma, motosiklet üzerinden kaçan şahsı yakalama gibi profesyonel eğitimler verildi. Eğitimlerini tamamlayan 9 yunus polis memuru için sertifika töreni düzenlendi. Eski Polis Özel Harekat Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene İl Emniyet Müdürü Metin Alper, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile çok sayı polis memuru katıldı.

Yunus polis ekiplerinin kadro sayısının 24’e çıkmasıyla ekiplerin daha da güçlendiğini dile getiren Emniyet Müdürü Metin Alper, "Adıyaman’da hareket kabiliyeti açısından, dar sokaklarda ve takibi gerektiren hususlarda yunus polislerimiz çok işe yarıyorlar. Son 6 ayda uyuşturucu ile mücadele anlamında yunus timlerimiz gözle görünür şekilde ön plana çıkmışlardır” şeklinde konuşarak polis ekiplerine başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Müdür Alper tarafından eğitimini tamamlayan polislere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından yunus polis ekipleri tarafından gösteriler yapıldı. Yapılan gösteride polislerin motosiklet üzerinde Türk bayrağı açması renkli görüntüler oluşturdu.