Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Birliği (AB) Türkiye delegasyonu tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen İnsan Hakları Film Günleri Sokakbaşı Vahit Sütlaş Sahnesi’nde “Tam Gözlerimi Açarken“ adlı filmle başlıyor.
Yönetmen, Tiyatro ve Sinema oyuncuları Güven Kıraç, İskender Altın ve Nazif Uslu, 8 Aralık’ta başlayıp, 11 Aralık’ta sona erecek etkinlik süresince Giresun’da kalarak hayranları ile buluşacaklar.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, insan haklarının en temel değer olduğuna vurgu yaparak, “AB Türkiye Delegasyonu tarafından organize edilen ve Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8 Aralık günü başlayacak olan ve 11 Aralık’ta sona erecek ücretsiz film günlerine vatandaşları davet etti. Başkan Kerim Aksu, Giresun’un AB ‘de önemli bir kent olduğunu, bu etkinliklerin ve katılımın kentin AB ‘de tanıtımına çok önemli katkı sağladı” dedi.
AB Film Günlerinin ilk yarın başlayan programı ise şöyle;
“Saat 13:00 Tam Gözlerimi Açarken, saat 15:00 Bir Yanılgıya Bakış, saat: 17:30: Mücadele, saat: 19:30: Ötekiler”
Perşembe günü saat 19:00’da gösterilecek ’Ötekiler’ filminin sonunda saat 20:30’da İnsan Hakları ve Sinema konulu paneli yapılacak. Panele Belediye Başkanı Kerim Aksu, misafir sanatçılar Güven Kıraç, İskender Altın ve Nazif Uslu katılacak. 4 gün sürecek olan film gösterimleri ve paneller ücretsiz olarak halka açık olacağı açıklandı.