Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından düzenlenen kurslar ile ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ahşap Kalıpçılık Sertifikası’ almayı hak kazanan 112 çalışana GTSO konferans salonunda düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Türkiye’de bu kurs ve belgeyi veren ilk oda olduklarını söyledi. 2017 yılından sonra belgesi olmayanların zorluk yaşayacağını belirten Çakırmelikoğlu, “Bu süreçte 6 kurs vermemize rağmen 2 bin kişi talepte bulundu. Bunlardan 112 kişi sertifika almayı hak etti. Bu alandaki çalışmalarımız devam edecektir. Bu süreci odamızın anlaşmalı olduğu özel firma ile gerçekleştirdik. Bundan sonra ki süreçte, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve İş Kur ile iş birliği içinde devam edecektir. Çünkü dışarıdan gelen hizmetle beraber çok uzun soluklu gidilmiyor ama şehir bizim için çok daha önemli” dedi.

“Ne iş olsa yaparım dönemi bitti”
Çakırmelikoğlu, "Ne iş olsa yaparım" döneminin artık sona erdiğini hatırlatarak "Ne iş yaptığını devlet, kanun belgeleyeceksin diyor. Çalışan ve iş dünyasını buradan uyarıyorum. 2017 yılında bu işin üzerine çok ciddi anlamda gidilecek. Bu başarıda Türkiye de ilk defa üyelerimizi ve üye olmayanların çalışanlarına odamız sertifika vermiştir. Bu Türkiye’de bir ilktir ve bu odamız ile çalışanlarımızın başarısıdır” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından kurslara katılıp sertifika almayı hak eden kursiyerlere belgeleri takdim edildi.