İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 2016 yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Giresun’da 2 vali yardımcısı ve 8 kaymakamın görev yeri değişti. İki ilçeye kaymakam atanmazken, iki ilçe kaymakamı da yerini korudu. Giresun’a tarihinde ilk defa da bir bayan kaymakam ataması gerçekleşti.
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 2016 yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi’ne göre, Giresun Vali Yardımcısı Barış Demirtaş İncesu Kaymakamlığı’na, Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe Karabük Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atanırken, Giresun Vali Yardımcılığı’na ise Erdemli Kaymakamı Osman Taştan getirildi.
Görev yeri değiştirilen Kaymakamlardan ise Görele Kaymakamı Ünal Kılıçaraslan Kastamonu Vali Yardımcılığına, Alucra Kaymakamı Ferhat Vardar Özalp Kaymakamlığına, Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan Tekman Kaymakamlığına, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç Çerkeş Kaymakamlığına, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan Muğla Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın Mengen Kaymakamlığına, Espiye Kaymakamı Mesut Çoban Ergani Kaymakamlığına, Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ise Burdur-Kemer Kaymakamlığına atandı.
Giresun’un yeni kaymakamları
Yapılan değişiklikte Görele Kaymakamlığına Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Alucra Kaymakamlığı’na İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Çamoluk Kaymakamlığı’na Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Çanakçı Kaymakamlığı’na Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Şebinkarahisar Kaymakamlığı’na Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Bulancak Kaymakamlığı’na Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Espiye Kaymakamlığı’na ise Giresun’un ilk bayan kaymakamı olarak Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru’nun ataması yapıldı.
Giresun’un Eynesil ve Piraziz kaymakamları yerini korurken Dereli, Yağlıdere ve Doğankent ilçelerine ise yeni kaymakam ataması yapılmadı.