Giresun Üniversitesi’nde (GRÜ) eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak verilecek olan kıyafetlerin bulunduğu ’Ünibutik’ törenle hizmete açıldı.

Kızılay Giresun Şube Başkanlığı ile Giresun Üniversitesi’nin organize ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere “Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla Unibutiki’nin açılışı şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ünibutik’e adı verilen Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla’nın özgeçmişinin okunmasıyla devam edildi.

Açılışta konuşan Vali Karahan, “Şehidimiz Furkan Yayla Teğmenimiz aynı zamanda Milletvekilimiz Cemal Öztürk’ün yeğeni olurdu. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Herkese nasip olmayan bir makamdır şehitlik. Bize de düşen onları rahmet anmak ve onların isimlerini yâd edecek eserler bırakmak. Bu konuda Kızılayımız güzel bir kadirşinas örneği gösterdi. Üniversite çağında ihtiyaç sahipleri gençlerimize bu gibi imkânları sağlamak güzel bir hizmet. Hiç kimseye yüksünmeden, boyun eğmeden gelip alıp kullanacaklar. Hayırlı olsun Ünibutiğimiz“ dedi.

Konuşmaların ardından Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Yurdabekçi Türk Kızılayı’na desteklerinden dolayı Vali Karahan plaket takdim etti.