Gümüşhane’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilerin 30 bin liraya kadar hibe alabileceği destek programı için 156 projeye onay verildi. Projelerin toplam bedeli 4 milyon 680 bin TL olarak belirlendi.

Gümüşhane genelinde bin 309 genç çiftçinin müracaat ettiği başvuruların ardından gerekli evrakları tamamlayarak teslim eden 990 genç çiftçinin projeleri il komisyonu tarafından değerlendirmeye alındı.

Her proje kendi içinde değerlendirilerek sistemin belirlediği en yüksek puandan başlayarak 156 kişinin hak sahibi olarak belirlendiğini kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane’ye 4 milyon 680 bin TL bütçe ayrıldığını ve toplamda 156 adet projeye onay verildiğini söyledi.

Onay verilen projelerden 3 milyon 660 bin TL bedelli 122 tanesinin hayvancılık, 1 milyon 20 bin TL bedelli 34 tanesinin ise bitkisel ve diğer üretim olduğunu dile getiren Birşen, “Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu, proje sayılarını ilimizde uygulanan projelerin sürdürülebilirliği, coğrafi yapısı, iklimsel veriler, toprak yapısı, ürün deseni ve ilçeler bazında müracaat edilen proje sayısı göz önünde bulundurularak dağılımının gerçekleştirdi. Bakanlığımızın talimatlarına uygun hazırlanan icmaller İl ve İlçe Müdürlüklerinde 30 Mayıs 02 Haziran 2017 tarihleri arasında askıya çıkarıldı. Asil olarak sözleşme imzalamayı hak kazanan genç çiftçilerle 5-12 Haziran 2017 tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalandı. Gümüşhane çiftçimize hazırladıkları projeler için teşekkür ediyorum. Projeler ilimiz tarımsal hasılasına ve istihdamına önemli katkı sağlayacaktır" dedi.