Gümüşhane Valisi Okay Memiş, şehrin doğu ve batı noktalarına yapılacak ve yaklaşık 100 milyon TL’lik kamu yatırımlarının inşaatlarının bahar aylarında başlayacağını söyledi.
Beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle Oltanbey Mahallesinde incelemelerde bulunan Vali Memiş, bu bölgede yapılacak olan kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı.
Burada kendisini takip eden gazetecilere açıklama yapan Vali Memiş, Oltanbey Mahallesi mevkiinde Odalar ve Borsalar Birliği’nin 16 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu ve kapalı spor salonu yapılması için protokolü yenileyerek ihale sürecine başladıklarını söyledi.
İki gündür Ankara’da olduğunu ve bu iş için TOBB yetkilileriyle protokol yenileme görüşmeleri yaptıklarını kaydeden Vali Memiş, “Hesaplamalarıma göre 7,5 milyon TL mal olacak gibi ama 5 milyonluk bütçeyi artırmak için gayret gösteriyoruz. Vakit kaybetmeden ihaleyi yapacağız. Nisan ayında da inşaatlara başlayacağız” dedi.
Aynı bölgedeki AFAD yerleşkesi ve 112 Acil Çağrı Merkezi binası işinin de Nisan ayında başlayacağını ifade eden Vali Memiş, “AFAD’ın 15 milyonluk akıllı binası bu alana yapılacak. Buranın da ihalesini takip ediyoruz. Bu ay içerisinde ihalesi yapılıyor. Nisan ayında binanın yapımına başlanacak. Üçüncü işimiz de 112 Acil Çağrı Merkezi binası. Biz ihale edeceğiz. Neredeyse 10 milyonluk bir iş. Yaklaşık 30 milyonluk işin ihalesini hiç vakit kaybetmeden yapacağız” diye konuştu.
Vali Memiş, şehrin doğu yakasında ise bin kişilik öğrenci yurdu ve spor köyünün ihalesinin yıl içinde yapılacağını, Adalet Sarayının da yapım programında olduğunu belirterek, “Gümüşhane şantiye gibi. Adalet Sarayı’nın da görüşmesini Adalet Bakanlığı ile yaptım. Adalet Sarayı da yapım programında. Ve inşaatları başlayacak. Gümüşhane şantiye halinde yine şantiye gibi devam edecek. İşimizi sürekli takip ediyoruz. Ötelemeden, ertelemeden. Kış mevsimini de mevzuat gibi işleri tamamlayarak geçirmek bahara kadar tüm altyapıyı hazırlamak istiyoruz. Ödeneklerin aktarılmasında büyük katkıları olan Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Ercan Çimen ve bütün kurum amirlerine, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, GTSO Başkanı İsmail Akçay’a teşekkür ediyorum. İlimize güzel eserler kazandırdılar” ifadelerini kullandı.