İstatistiklere göre Türkiye’nin en güvenli 3 ilinden birisi olan Gümüşhane’de 81 ille eşzamanlı asayiş ve huzur uygulaması yapıldı.
İl merkez ve tüm ilçelerde emniyet mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen uygulamaya trafik, narkotik, terör, özel harekat, çevik kuvvet ekipleri katılırken, uygulamada Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı, aranan şahıslar ve umuma açık işyerleri kontrol edildi.

“Gümüşhane Türkiye’nin en güvenli 3 ilinden birisi”
Uygulamayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Emniyet teşkilatının tüm Türkiye’de aynı saatte başlayan asayiş uygulamasının Gümüşhane ve bütün ilçelerinde yapıldığını hatırlatarak, “Biz zaten Türkiye’nin en güvenli ilk 3 şehrinden birisiyiz. Bu uygulamada da ilimizde birkaç trafik suçuyla ilgili vatandaşlarımızla işlem yapıldı. Umuma açık yerlerle ilgili uygulamamız da yapıldı. Allah’a şükürler olsun Gümüşhanemiz asayiş olayları açısından yine Türkiye’nin en güvenli illerinden birisi. Bu çalışmaya katılan polis teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi.
Emniyet teşkilatının vatandaşların huzurunu sağlamak, can ve mal emniyetini tesis etmek için gece gündüz çalıştığına vurgu yapan Vali Memiş, “Toplumun en problemli suç işlemiş olan vatandaşlarıyla muhatap oldukları için aslında zor bir görev icra ediyorlar. Ama biz Gümüşhane’ni genelinde zaten huzurlu bir yapı olduğu için o anlamda biraz daha şanslıyız” diye konuştu.

“Türkiye’nin en huzurlu vilayeti olmamız başta Gümüşhane halkı sayesindedir”
Bütün Gümüşhanelilere bu yaklaşımlarından ötürü teşekkür eden Vali Memiş, şöyle konuştu: “Kanuna, nizama, düzene zaten çok uygun hareket eden bir vatandaşımız var. Eğer öyle olmasa biz bu huzurumuzu sadece polisiye tedbirlerle sağlayamayız. Onun için Türkiye’nin en huzurlu vilayeti olmamız başta çok saygıdeğer, terbiyeli, anlayışlı, vatanına milletine bağlı, milli manevi değerlerine bağlı Gümüşhane halkı sayesindedir. Bütün hemşehrilerimize de şükranlarımı arz ediyorum.”