112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde bisikletli 112 acil sağlık ekipleri kuruldu. Ekipler yoğun trafik olduğu zamanlarda ambulans gelene kadar müdahalede bulunacak.

Bursa’da trafiğin yoğun olduğu kritik noktalarda ve parklarda görev alacak bisikletli 112 acil sağlık ekiplerinin tanıtımı Botanik Park’ta gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve 112 Acil Servis yetkililerinin yer aldığı etkinliğe, Bursa Acil Pedal Bisiklet Grubu temsilcileri de destek verdi.
Bisikletli 112 ekiplerinin ihtiyaç halinde şehrin yoğun trafik ve çeşitli nedenlerden dolayı ulaşımın mümkün olmayacağı zamanlarda devreye gireceğinin bilgisini veren Dr. Akan, “Ekiplerimizin büyük parklarımızda, gün içinde trafik yoğunluğunun en üst düzeyde olduğu kritik noktalarda görev yapmaları planlanmaktadır. Ekiplerimiz kendi alanlarında eğitimli paramedik ve acil tıp teknisyenlerinden oluşacaktır. Vakaya ulaşım süresini düşürecek, yaptığı ilk ve acil yardım müdahalesi sonrasında ihtiyaç duyulan hastalara ivedi olarak ambulans talebi yapacaklar. Hasta ya da yaralı vatandaşımız için ambulans gelene kadar hayati önem arz eden müdahaleyi profesyonel şekilde gerçekleştireceklerdir.” dedi. Dr. Akan ayrıca; bisikletli 112 Acil Servis Ekiplerinin hareketli yaşamı da teşvik edeceğini ifade etti.

112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde yer alan ulaşım ekip ve araçların her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Akan, “Böylece ilimizde kara, hava, paletli, obez, yoğun bakım ve motorize ambulanslarımız ile hizmet veren acil sağlık hizmetlerimizi bir basamak daha arttırarak, bisikletli ekiplerimizi de sistemin içine almış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Bursa Sağlık Müdürlüğü’nün ilk yardım eğitiminden geçerek, sertifika almaya hak kazanan Bursa Acil Pedal grubuna İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından sertifikaları takdim edildi. Bursa’da gönüllü olarak ilk yardım faaliyetlerinde bulunan Bursa Acil Pedal üyeleri de Dr. Akan’a desteklerinden dolayı plaket verdi.