Eskişehir’de sağlık kontrolünden geçirilmeden kaçak kurbanlık sevkiyatı yapan üç kişiye 30 bin lira ceza kesildi. Üç ayrı olayda el konulan 117 küçükbaş kurbanlık ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi.

Eskişehir’de Kurban Bayramı öncesi Jandarma kaçak kurbanlıklara yönelik çalışmalarını sıklaştırdı. Alınan bilgiye göre, jandarma timleri merkez İlçe Odunpazarı Türkmentokat Mahallesinde, sürücülüğünü H.A.'nın yaptığı çekicinin arkasında takılı olan yarı römorkta 65 büyükbaş hayvanın taşındığını tespit etti. Konuyla ilgili çalışma yapan jandarma, söz konusu kurbanlıkların veteriner sağlık raporu olmadan sevk edildiğini tespit edildiğini belirledi. Bahse konu araç ve ile kaçak 65 küçükbaş kurbanlık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. Söz konusu hayvanların sahibi olduğu belirlenen firmaya ise 25 bin 874 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Jandarma timleri yine Odunpazarı Türkmentokat Mahallesinde, bu kez sürücülüğünü B.Ş.'nin yaptığı kamyonda E.K.'ye ait 30 küçükbaş hayvanın veteriner sağlık raporu olmadan sevk edildiğini tespit etti. İlgili firmaya bin 920 lira idari para cezası uygulanırken hayvanlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi.

Üçüncü olay da ise A.D.'nin yönetimindeki kamyonda 22 küçükbaş hayvanın veteriner sağlık raporu olmadan sevk edildiğini tespit eden jandarma ekipleri, kaçak kurbanlıkları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün'e teslim etti. İlgili firmaya bin 408 TL idari para cezası verildi.