Zonguldak’ta 162 işçinin alınacağı maden ocağı için 4 bin 269 kişi başvuruda bulundu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TTK Genel Müdürlüğü'nün 162 kişilik nitelikli işçi talebine başvuruların 20 Kasım'da sona erdiğini söyledi.

Demirsu, 162 nitelikli işçinin alınacağı riskli iş kolu maden ocağı için toplam 4 bin 269 kişinin müracaat ettiğini kaydetti. Demirsu, "Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünce Kurumumuza gönderilen 162 kişilik nitelikli işçi talepleri kapsamında 9 gün başvurular kabul edilmiştir. Tüm taleplere toplam başvuru sayısı 4 bin 269 kişi olup, en çok müracaat bin 128 kişi ile yeraltı nakliyat işçiliğine olmuştur. KPSS kapsamında yapılan bu alımlarda ortalama listeler 70 taban puanla oluşmuş olup, daha önceki taleplere nazaran yüksek puanlı başvurular gerçekleşmiştir. Gerek kurumumuza şahsen, gerekse internet ortamında yapılan başvurular sonucu alınacak işçi sayısının 3 katı oranında oluşturulan nihai listeler TTK Genel Müdürlüğüne bugün teslim edilmiştir." dedi.

TTK'da mekanizasyon, pres, elektrik, talaşlı imalat, kaynak, tarama ve söküm, bakım-onarım, yer altı ve yer üstü nakliyat, kuyu vinç, sinyal, sondaj işçisi, iş yeri sağlık görevlisi ve iş makinası operatörü olmak üzere 13 meslekte alınacak 162 kişi, TTK tarafından yapılacak mülakatla belirlenecek.