23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenler, Vali Şükrü Kocatepe’nin katılımıyla Ahmet Bayazıt İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen kutlama etkinliğiyle devam etti. Ancak okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte ses sistemi krizi yaşandı.

Günler öncesinden etkinlik için hazırlık yapan minik öğrenciler, arıza yapan ses sisteminin azizliğine uğradı. Müzik eşliğinde öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle başlayan program, ses sisteminin bir anda masanın üzerinden beton zemine düşmesiyle sekteye uğradı. Devreye giren okul görevlileri ses sistemindeki arızayı gidermeye çalışsa da başarılı olamadı. Görevlilerden biri ses sistemiyle kablonun temasını sağlayabilmek için program boyunca soketi eliyle tuttu. Minik öğrenciler kimi zaman müzik eşliğinde kimi zaman da müziksiz gösterilerine devam etmek zorunda kaldı. Bazı öğrenci velileri ise duruma tepki gösterdi.

Program sonunda konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini belirtti. Çocukların bayramını kutlayan Kocatepe, “Bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 94. yıl dönümü, millet olarak ülke olarak coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Ulu Önder Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş ve dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayram. Bu gün bizde Kahramanmaraş olarak okullarımızda çocuklarımızın katıldığı, onların hazırladığı programlarla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Şu anda Ahmet Bayazıt İlkokulu’nda bu bayramını kutluyoruz, buradan sonra da yine okullarımızı ziyaret ederek onların kutlama programlarına iştirak edeceğiz. Ben bu vesileyle egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bundan 94 yıl önce ilan eden ve cumhuriyetimizin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı münasebetiyle tüm milletimize Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.