Selam Tevhid Soruşturması kapsamında tutuklanan 4 emniyet mensubu daha tahliye edildi. Daha önce aynı soruşturmada Ramazan Bolat tahliye edilmişti.

Savcı İrfan Fidan’ın ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla polislere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Erhan Körtek, Ali Fuat Altıntaş, Abdulkadir Ağır ve Şahin Akdeniz’in tahliyesine karar verildi. Mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirdikleri süre ve şüphelilerin sorumluluk durumlarını dikkate alan mahkemenin tahliye kararının ardından polisler 00.30 sıralarında Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden ayrıldı. Serbest bırakılan polisleri avukatları Ömer Turanlı, Sıddık Filiz ve yakınları karşıladı.

Tahliye olan polisler ve aileleriyle birlikte basın açıklaması yapan Avukat Ömer Turanlı, cezaevindeki polislere yönelik algının tahliye kararları ile kırıldığını söyledi. Tüm tutukluların hukuka aykırı biçimde tutuklanıp özgürlüklerinin elinden alındığını belirten Turanlı, "Er veya geç adaletin tesis edileceğine ben inanıyorum. Ama bu adalet tesis edilirken, aileler, insanlar mağdur olmasın. Bu insanların tutuklanıp tahliye edilmesinden çok haklarında soruşturma dahi açılmaması gerekir. Müvekkillerimizin yaptığı işler soruşturmaya konu dahi edilemez. Tutuklama çok ağır bir müeyyidedir, haksızdır, hukuka aykırıdır." açıklamasını yaptı.

Ülke tarihinin en büyük casusluk ve yolsuzluk soruşturmalarının takipsizlikle sonuçlandırıldığını ifade eden Turanlı, "Bu insanlar casus değil, casus avcısıdr. Hırsız değil hırsız avcısıdır. Vatanına canını verecek insanlardır. Bütün müvekkillerimizin tutuksuz yargılanıp dosyaları hakkında takipsizlik kararı verilmesi gerekir." diye konuştu.

Aynı pozisyonda görev yapmış diğer müvekkillerin serbest kalmaması usule ve hukuka aykırı olduğunu belirten Avukat Sıddık Filiz ise, "Bu insanlara madalya verilmesi gerekirken bu insanlar bugün casuslukla evrakta sahtecilikten içeride. Soruyorum, casusluk yapan insanlar, hem rütbeli hem uzun süreden beri çalışıyorlar. Ayrıca hakim ve savcıları gidip haberdar ediyorlar, onlardan karar alıyorlar, insanları takip ediyorlar, yetmezmiş gibi bunların hepsini bir de dosyalayıp götürüp adliyeye teslim ediyorlar ve bir süretini de emniyette tutuyorlar. ve bu insanlar casus oluyor. bu kadar gerizekalı mı bu insanlar?" şeklinde konuştu.

Tahliye edilen polisler cezaevi çıkışında aileleriyle kucaklaşmanın ardından şu açıklamaları yaptı:

Şahin Akdeniz: "Ben bir polis memuru olarak görevimin gereğini yaptım. Kanunlara uygun hareket ettim: kanunların dışına çıktığımı düşünmüyorum. Bugün olsa bugün yine yaparım. Çünkü ben kanunlar çerçevesinde görevimi ifade ettim."

Erhan Körtek: "Bu sürecin başından itibaren bizi tanıyan tanımayan tüm Türkiye'de ve dünyada bize dua edenler allah onlardan razı olsun. Sahur operasyonunda gözaltına alınan 75 kişi, serbest kalanlar ve tutuklananlar dahil herkesin söylediği gibi, biz hiçbir şekilde kanuna aykırı bir iş yapmadık. Hukukun dışına hiçbir zaman çıkmadık. Biz ne yaptıysak, savcılık talimatı ve mahkemenin kararıyla yaptık. Bize suç delili diye bize delil sunmaya çalışıyorlar ama delil sunamıyorlar, bizim delilimiz kanunla yaptığımız mahkeme kararı ve savcılık talimatıdır. Buruk bir sevinç var içimizde geride kalanlar için üzülüyoruz. Biz çıktık, onları da en kısa zamanda aramızda bekliyoruz. Bu süreçte doğruyu hakkı yazan söyleyen herkese Allah razı olsun diyoruz."

Abdülkadir Ağır: "Bize dua edenlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun onlardan. Gönlümüzün yarısı içeride inşallah onları da en kısa zamanda aramıza bekliyoruz. Görev yaptığım süre içerisinde mahkeme kararları ve savcı talimatlarını uyguladık. Amirlerimizden aldığımız emirler her zaman hukuka uygun olmuştur, hiçbir hukuksuzluk olmamıştır. Yapmış olduğumuz işlerin tamamı kanunlar çerçevesindedir."

Ali Fuat Altıntaş: "Biz şimdiye kadar her zaman kanun ve hukuka uygun olarak davrandık. Görevimizi buna uyarak yaptık. Hakim ve savcı talimatlarını yerine getirdik. kanunsuz bir şey yapmadık, yapmayız da. ve hakkımızı kanun önünde arayacağız ve daima da haksızın karşısında olacağız. kalbimizin yarısı içeride, bu hukuksuzluk inşallah kısa sürede bitecek. bize duasını esirgemeyen, iyi niyetini sunan herkese teşekkür ediyorum.