Ankara'da 48 ayrı adresten hırsızlık yaptıkları tespit edilen 8 kişi yapılan operasyonlarla gözaltına alınarak savcılığa gönderildi.

Sincan ilçesinde hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışmalarını sürdüren Sincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri yaptıkları operasyonlarla 8 kişilik hırsızlık çetesini çökertti. Asayiş Büro ekipleri Pınarbaşı Mahallesi ara sokaklarda binalara girip çıkan A.Ç. ve Y.A.’yı takibe aldı. Şahıslar Pınarbaşı Mahallesi Kralkızı Sokak 5 mumaralı apartmanın kömürlüğüne girdi. Şahıslar kömürlükten çaldıkları yaklaşık 50 kg. bakır kabloyu 5 ayrı poşete koyarak tam çıkmak üzereyken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Şahıslar ilk sorgularında Sincan'da son 6 ayda çok sayıda eve ve kömürlüğe girdiklerini, genellikle maddi değeri yüksek taşınabilir eşya çaldıklarını itiraf etti. Zanlıların girdikleri evlerden ve kömürlüklerden araba lastiği, araba jantı, elektrikli ev aletleri, elektrik kablosu, bilgisayar, telefon, televizyon, harddisk vb. değerli eşyalar çaldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Şahıslar sorgularında, çaldıkları malzemeleri sattıkları hurdacılık yapan C.C.’nin de hırsızlık yaparken yanlarında olduğunu söyledi. Polis ekipleri yaptıkları operasyonla şüpheli C.C.’yi 34 AC 7596 plakalı aracı ile yakaladı. Şüpheli C.C. sorgusunda, çaldıkları malzemeleri, Ulubatlı Hasan Mahallesi Samsun Caddesi'nde hurdacılık yapan, R.K. ve yine Ulubatlı Hasan Mahallesi Anıt Caddesi’nde hurdacılık yapan K.Ş. ile M.Ş., Akşemsettin Mahallesi Çağlayan Caddesi'nde hurdacılık yapan H.B. ve Akşemsettin Mahallesi Kızılırmak Sokak’da hurdacılık yapan A.Y. ile birlikte, daha önce uyuşturucu ‘Uyuşturucu madde kullanmak ve satmak’ suçundan aranan ve ikamet aramasında eroin bulunan S.Ç. yakalandı.

Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından Sincan Emniyetine getirildi. Sorgu ve yer gösterme işlemlerinin uzun sürmesi sebebiyle Ankara Batı Adliyesi Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ek gözaltı süresi alındı. Sincan Asayiş Şube’de işlemleri biten zanlı ve şüpheliler Ankara Batı Adliyesi’ne sevk edildi.

Öte yandan şüpheliler adliyeye sevk edilirken yakınları, ‘Ben sana demedim mi avukatını tutayım, nereye götürürler’ diye tepki gösterdi. Polisin olayla ilgisi çalışmaları devam ediyor.