Kayseri’de ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Simay Özer(7), yazdığı iki hikaye kitabıyla Guinness’e girmeye aday oldu.

Kayseri’nin İldem Mahallesi’nde yaşayan 7 yaşındaki ilkokul 2’inci sınıf öğrencisi Simay Özer, boyundan büyük işler yapıyor. Sözel yeteneğiyle dikkat çeken Simay, ‘Mutlu Aile’ ve ‘Yalnız Kanguru’ adlı 2 ayrı hikaye kitabı yazarak piyasaya sürdü. Simay, okuma yazmayı anaokulu döneminde öğrendi. Ailesinin okuduğu hikaye ve masal kitaplarıyla büyüyen Simay, ilk kitabını 6 yaşında bitirdi. ‘Mutlu Aile’ ismini taşıyan kitabın konusu, yaramazlık yapan çocukların anne babalarının sözünü dinlemesi gerektiğiyle ilgili. ‘Yalnız Kanguru’ ismini taşıyan ikinci kitapta ise Simay, çok yaramaz bir kanguru ve yaşadığı kötülükler üzerinden iyi insan olmanın önemini anlatmış.

Baba İzzet ve anne Rumeysa Özer’in yaptığı araştırmaya göre şu anda dünyanın en küçük yazarı Simay. Bunu tam olarak belgelemek için de aile, ‘Dünyanın en küçük yazarı’ kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için resmi başvuru yaptı. Guinness’ten haber bekleniyor.

Okuluyla ilgili yeni bir hikaye kitabı yazmaya hazırlandığını belirten minik yazar Simay Özer, kaleme aldığı kitaplarla çocuklara iyi insan olmaları gerektiğini anlatmaya çalıştığını söyledi.

Simay ile küçükken devamlı hikaye yazma oyunları oynadıklarını belirten baba İzzet Özer de, “2 – 3 yaşlarında hikayeleri kendisi anlatmaya başladı. Şu ana kadar 6-7 tane hikayesi var. Bunlardan kendisinin de beğendiği 2 tanesini yayınladık. Çok küçük yaşlarda başladığı için dünyanın en küçük yazarı olma adına Guinness rekorlar kitabına başvurduk. Sonuç bekliyoruz.” dedi.

Kızının kitap çıkardığına çok sevinen anne Rumeysa Özer de, bütün annelerin çocuklarına kitap okumayı sevdirmesi gerektiğini söyledi.