Afyonkarahisar Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AFDİYAD), Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hükümlülere yönelik ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışması düzenledi.

AFDİYAD'ın, bu sene ilkini düzenlediği organizasyonda hükümlülere, Yazar Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' isimli kitabı ücretsiz dağıtıldı. Bir ay sonrasında yapılan sınava 78 hükümlü katıldı.

AFDİYAD Başkan Yardımcısı Müftülük Vaizi Mustafa Öztürk, amaçlarının, dernek olarak Peygamber Efendimiz'in (sas) ahlakını, yaşantısını ve hayatını bir nebze de olsa insanlara bu yarışma vesilesiyle anlatmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, müftülük olarak kutlu doğum etkinlikleri kapsamında düzenledikleri etkinlikte, cezaevindeki hükümlülere aynı zamanda konferans verdiklerini belirtti.

Yarışma sonrasında cezaevinde bir program düzenlendi. Müftülük cezaevi vaizleri Ahmet Efeoğlu ve Bünyamin Gölcü ile birlikte müftülük personeli İsmail Yüksel, Muammer Çelik, Osman Aykan, Hasan Özdemir, Saadettin Yıldız okudukları ilahi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle etkinliğe katkıda bulundu. Program sonunda yarışmada dereceye girenlere AFDİYAD tarafından çeşitli ödüller verildi.