Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerini Eskişehir'e geziye götüren midibüsün Afyonkarahisar yakınlarından uçuruma yuvarlanmasıyla meydana gelen kazada ölü sayısı 8'e yükseldi. Kazada yaralanan sürücü ile 18 öğrencinin tedavisi ise sürüyor.

SDÜ Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan Yusuf Zeybek yönetimindeki 32 YV 436 plakalı midibüs, saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak 25 metrelik şarampole yuvarlanmıştı.

Feci kazada ilk etapta 6 öğrenci olay yerinde hayatını kaybetmiş, ağır yaralı 2 öğrenci de hastaneye kaldırılmıştı. Ancak bu öğrencilerin de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi. Sürücü ve yaralılar kaza yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Afyonkarahisar, Çay, Dinar ile Yalvaç ilçesine sevk edildi. Kaza yerine ulaşan Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler ölenlerin cesetlerini sıkıştıkları yerden çıkardı.

Kaza yerinde geniş önlemler alan ekipler arkadan gelen aynı okul öğrenci ve hocalarında kimlik teşhisi için yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi. Öğrencilerin etrafa saçılan eşyaları ise jandarma ekipleri tarafından toplanarak bir araca konuldu. Cenazeler savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.