Afyonkarahisar’ın Sadıkbey Mahallesi sakinleri, mahalleyi Afyon- Kütahya karayoluna bağlayan kavşağın 700 metre geride bulunan bir termal otelin girişine kaydırılmasını protesto etti. Yolu kapatan vatandaşlar bu durumun can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini ileri sürdü.

    Köy statüsündeyken 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlanan Sadıkbey Mahallesi'nde 2 bin 500 kişi yaşıyor. Afyonkarahisar- Kütahya karayolunun 12'nci kilometresinde bulunan ve Afyonkarahisar’a dönüşü sağlayan kavşağın Karayolları 31'inci Bölge Şefliği'nce kapatılmasına tepki gösteren yaklaşık 300 kişi yolda eylem yaptı.

    Şehir içi toplu taşıma araçlarının her gün mahalle içine girerek öğrenci ve işçileri Afyonkarahisar'a götürdüğünü söyleyen mahalleli, kavşağın kapatılması halinde toplu taşıma araçlarının mahalleye giremeyeceğini, öğrenci ve işçilerin can güvenliğini tehlikeye atarak işlek karayolunda karşıya geçmek zorunda kalacağını savundu. Kavşağın kapatılmasıyla kendilerine alternatif olarak hayvanların kullandığı altgeçidin önerildiğini kaydeden mahalleli, altgeçidin kullanılamaz durumda olduğunu öne sürdü.

    Seslerini duyurmak için Afyonkarahisar- Kütahya karayolunu kapatan mahalleliyi, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel ikna etti. Özel, "Valimiz Hakan Yusuf Güner talimat verdi. Konunun ilgilileri burayı inceleyecek. Gerekirse altgeçit genişletilecek ve vatandaşın kullanabileceği hale getirilecek." dedi. Özel'in sözleri üzerine grup bir süre daha yolda bekledi, ardından dağıldı.

    Sadıkbey Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sağlam da kavşağın kapatıldığı sırada karayollarına durumu bir dilekçeyle bildirdiklerini söyledi. Olaylar öncesinde konuyu Vali Hakan Yusuf Güner ile de konuştuklarını ifade eden Sağlam, "Dilekçemizde kavşağımızın kapatılmamasını, hat minibüslerinin sıkıntı yaşadığını, köylünün tarım aletleriyle karşıdaki arazilere geçmekte sıkıntı yaşayacağını, can ve mal tehlikesi yaşanabileceğini belirttik." diye konuştu. Sağlam, önümüzdeki günlerde karayollarından bir komisyonun gelerek incelemelerde bulunacağını kaydetti.