Kırşehir'de bulunan Ahi Evran Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı lisans programları kontenjanları doluluk oranı 23 Temmuz Çarşamba günü açıklanan 2014 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 94.55 olarak gerçekleşti.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, konuya ilişkin yaptığı açıklamada YÖK tarafından Ahi Evran Üniversitesi’ne verilen bin 9 yüz 80 lisans yerleştirme kontenjanından bin 8 yüz 72'sinin ilk yerleştirmede dolduğunu belirtti. Genel toplam olarak bakıldığında ise 4 bin 9 yüz 50 kontenjandan, 4 bin 5 yüz 44’ünün dolduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam, "Üniversitemizin doluluk oranı yüzde 94.55, ek yerleştirmenin ardından genel olarak doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Özellikle Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ nun kontenjanlarının yüzde 100 dolduğuna dikkat çeken Rektör Saylam, Fen Edebiyat Fakültesi'nin yüzde 97.54, merkez ve ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarının ise yaklaşık yüzde 89.97 oranında dolduğunu belirtti.

Ahi Evran Üniversitesi olarak yoğun ilgi ve talep gördüklerini belirten Rektör Saylam, Ahi Evran Üniversitesi’nin bu oranlarda tercih edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. “2014-2015 eğitim-öğretim yılına 5 bin öğrenciyi daha aramıza alarak başlayacağız.” diyen Rektör Saylam, üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrencilere her türlü kolaylığın sağlanacağını ve üniversitede öğrenciler için tüm eğitim – öğretim imkânlarının hazır olduğunu söyledi.