Sivas’ta bir akaryakıt istasyonunda yapılan incelemede, kaçak akaryakıt dolumu yapıldığı iddiasıyla iş yeri sahibi ve 3 kişi hakkında yasal işlem başlatılırken, akaryakıt istasyonu ise mühürlendi.

Sivas-Erzincan kara yolu üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, EPDK ve Komisyon görevlileri ile birlikte inceleme yapıldı. 4 gün önce yapılan incelemede ekipler, benzin ve mazot numunelerinin geçersiz olduğunu gördü.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, istasyonda yapılan araştırmada, yapılan yerin yaklaşık 1 metre altında 13 metre uzunluğunda bir tankın olduğu ve bu tank ile yasal benzin tankı arasında bir kapak olduğu görülmüş ve kapak kaldırıldığında tank içerisine raylı bir sistem kurularak kaçak akaryakıt dolumunun sağlandığı tespit edildi.

Gizli tank içerisinde bulunan yaklaşık 50 bin 558 litre motorin ve bin 549,12 litre benzin ile kaçak akaryakıtın pompaya gelmesini sağlayan ve yasal olan yakıtı devre dışı bırakan bu haliyle uzaktan kumanda görevi yaptığı değerlendirilen, içerisine özel düzenek yerleştirilmiş 2 adet hesap makinesine el konuldu.

Olay ile ilgili olarak şirket yetkilisi S.A. ve iş yeri çalışanları M.Ç., O.B., G.Ç. isimli şahıslar hakkında yasal süreç başlatılırken iş yeri mühürlenerek faaliyetine son verildi.