Antalya Muratpaşa Camii’nde İsrail’in hava saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı sonrası İsrail’i kınayan ve uluslararası kuruluşları göreve davet eden bir açıklama yapıldı.

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenler için dua edildi. AGD Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Pişirici tarafından açıklama yapıldı. Pişirici, İsrail’in Müslümanlar için mübarek olan Ramazan’ı kan gölüne dönüştürmeyi rutin bir hale getirdiğini söyledi. İsrail’in saldırılarında ibadet yerleri ve sağlık merkezlerinin de hedef haline getirildiğini belirten Pişirici, “Filistinli Müslümanların acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyacı vardır.” dedi. Pişirici, “Filistin meselesinde tarafsız olmak elbette kabul edilmez. Ancak, ekranlarda Filistin’e sahip çıkıyor gözüküp, diğer taraftan İsrail ile her türlü stratejik ortaklığı sürdürmek asla kabul edilmez.” şekline konuştu.

    Yapılan basın açıklamasının ardından grup, Muratpaşa Camii’nden Havuzbaşı’na kadar yürüdü. Zaman zaman sloganlar atan grup, ellerinde İsrail’in saldırılarını anlatan ve Filistinlilerin durumunu gösteren afişler taşıdı.

    Akdeniz Dayanışma Platformu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede acil ilaç ve gıda ihtiyacının olduğunu duyurdu. Türk halkının irtibatlı dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşarak yardımlarda bulunulmasını talep etti.