Yurtdışında yaşayan seçmenlerin 1 Kasım milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi Atatürk Havalimanı’nda başladı. İlk oyu kullanan Sema Aslantaş, “Artık bir daha kullanmayalım. Kısa zamanda bu kadar büyük bir şey bilmiyorum. Gene bir koalisyona gidebiliriz gibi geliyor.” dedi.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların 1 Kasım genel seçimlerinde oy kullanmaları için gümrük kapılarında hazırlıklar başladı. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde oy kullanmak için iki noktada bölümler oluşturuldu. Görevlilerin yerlerini almasının ardından saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı.

BİR DAHA OY KULLANMAYALIM

Almanya’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Sema Aslantaş ilk oy kullanan oldu. Vatan ve millet için hayırlı olması dileklerinde bulunan Aslantaş, “Artık bir daha kullanmayalım. Kısa zamanda bu kadar büyük bir şey bilmiyorum. Tatil için geldim. Daha önce de kullanmıştım. Ülke karışık çok karışık.” diye konuştu.

“Sizce seçimden koalisyon çıkar mı?” sorusu üzerine Aslantaş, “Gene bir koalisyona gidebiliriz gibi geliyor ama bilmiyorum.” ifadesini kullandı.

Almanya’ya gitmeden önce oy kullanan İbrahim Berber ise ülkeye hayırlı olmasını diledi. İkinci defa gümrük kapısında oy kullandığını ifade eden Berber, “7 haziranda kullandım. Şimdi 1 Kasım’da oy kullandım. İlkini Sabiha Gökçen’de kullandım. Çok değerli olduğunu düşünüyorum katkıda bulunmak istedim.” ifadesini kullandı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların gümrük kapılarında bugün başlayan oy kullanma işlemi 1 Kasım’da sona erecek. Oy verme işlemi tatil günleri de dahil 24 saat kullanılabilecek. 54 ülkede kurulacak sandıklarda toplam 2 milyon 895 bin 885 kişi oy kullanabilecek. 7 Haziran seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 2 milyon 867 bin 658 kayıtlı seçmenden 1 milyon 56 bin 78’i oy kullanmıştı.